Mreža mladih Mešihata islamske zajednice Sandžaka uz podršku dobrih ljudi uspješno realizuje mnogobrojne aktivnosti, koje doprinose značaju cjelokupne zajednice i podstiču mlade na društveni aktivizam. Pored dobrih ljudi, naših donatora, ključ uspjeha naših aktivnosti leži u vrijednim i odgovornim omladincima i omladinkama, odnosno članovima naše Mreže.

Shodno tome, koordinatori Mreže mladih se odlučuju za jednu novinu, kojom će nagraditi svoje članove i motivisati ih da idalje nastave koračati stazom dobra i da budu promjena koju žele vidjeti u svojoj zajednici. Svakog mjeseca na društvenoj mreži Facebook dolazi do realizacije “kviza” tj. malog takmičenja, gdje najbolji odgovori bivaju nagrađeni knjigom.

🄳🄾🄱🅁🄴 🄺🄽🄹🄸🄶🄴 🅂🅄 🄿🄾🄿🅄🅃 🄳🄾🄱🅁🄸🄷 🄿🅁🄸🄹🄰🅃🄴🄻🄹🄰: 🅂🅃🄾 🅂🄸 🄸🄷 🄱🄾🄻🄹🄴 🄿🅁🄾🄱🅁🄰🄾, 🅃🄾 🅅🄸🅂🄴 🅄🅉🄸🅅🄰🅂 🅂 🄽🄹🄸🄼🄰!

Ovom malom novinom želimo poručiti da je druženje od velikog značaja, kao i produktivno korišćenje slobodnog vremena. Ali, i da je lijepo znati da se svaki trud i zalaganje isplati.

Takođe, preporučujemo i ostalim organizacijama da i one naprave za svoju omladinu edukativne kvizove na društvenim mrežama.