Mreža mladih organizovala izlet u Sjenici

Mreža mladih

U nedjelju 13. septembra, Mreža mladih organizovala je izlet za omladinu. Izlet je uz prigodan edukativno-rekreativni sadržaj organizovan na Uvcu kod Sjenice. Omladinu koja je pristigla iz susjednih gradova najprije je dočekao glavni imam Sabit ef.Šećović, prof. i Hazir ef. Dacić, imam Sultan Valide džamije.

 

Najprije je imam Hazir ef. Dacić izrazio dobrodošlicu i u nekoliko minuta predstavio historijat ovog sjeničkog dragulja koji je od skoro, projektom restauracije kojeg je vodila TIKA, ponovo zablistao.

Glavni imam Sabit ef. Šećović uputio je mladima nekoliko praktičnih savjeta i smjernica potrebnih za svakodnevni život.

Poslije tople dobrodošlice, omladina se uputila prema vidikovcu sa kojeg je uživala u posmatranju ljepota prirodnog rezervata ,,Uvac”.
Dug put do vidikovca na zadovoljstvo svih ipak se isplatio.

 

Boravak na ovako lijepom mjestu organizatori izleta iskoristili su da omladini u grupama postave zanimljiva kviz pitanja, a najbrži i najbolji odgovori odnijeli su vrijedne nagrade.

Po povratku sa vidikovca omladina se uputila prema izletištu ,,Uvac” gdje su predstavnici Mreže mladih Sjenica priredili prigodan ručak i posluženje. Zatim je u džematu obavljen podne namaz.

 

Nakon namaza dodijeljenje su nagrade za najbolje radove na literarnom konkursu Mreže mladih održanom u avgustu.

Tom prilikom zamjenik sandžačkog muftije mr. Muhamed ef.Demirović se obratio omladini izlaganjem na temu: ,,Pozitivno drustvo”.

Zatim je Abdurahman ef.Grahovac, koordinator Mreže mladih, najavio rekreativni dio programa, gdje su mladići igrali fudbal, a djevojke odbojku.

Uz veliko zadovoljstvo mladih i još veću želju da se ovakva druženja uskoro ponove, organizaciju izleta smo uz Allahovu pomoć privodili kraju.

Ikindiju namaz smo obavili u džematu u Sultan Valide džamiji, a program druženja zatvoren je prigodnom dovom koju je proučio mr. Bajazit ef. Nicević.

 

Posebnu zahvalnost dugujemo predstavnicima Mreže mladih Demiru Rujeviću, Merisi Hodžić, kao i Hidajetu ef.Duljeviću, koji su ponijeli najveći teret organizacije ovog izleta.

Riječi hvale upućujemo i pokrovitelju ovog izleta, Mešihatu IZ-e Sandžaka, kao i vozačima koji nisu žalili truda i vremena da omladinu prevezu do najljepših mjesta.

Koordinacija Mreže mladih

mmmizs.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *