RADIONICA O VJEŠTINAMA JAVNOG NASTUPA ZA POLAZNIKE SINAN-BEGOVE MEDRESE

Mreža mladih Mešihata IZ Sandžaka u saradnji sa Sinan-begovom medresom u Novom Pazaru organizovala je u četvrtak, 23.decembra, radionicu o vještinama javnog nastupa na kojoj je predavač bio Emir Bihorac, politikolog iz Novog Pazara.

Cilj predavanja bio je da se pomogne mladim ljudima da razumiju osnove javnog nastupa i tehnike prevazilaženja treme pri javnom nastupu.

Polaznici Sinan-begove medrese imali su priliku da se upoznaju sa osnovnim metodima za pripremu javnog nastupa bilo koje vrste, ali i različitim tehnikama za prevazilaženja straha od nastupa pred većim brojem ljudi.

Nakon predavanja, organizovane su praktične i kratke vježbe javnih nastupa gdje su učenice primjenile znanja stečena na radionici.

Radionici su u svojstvu domaćina prisustvovali mr. Haris ef. Holić, direktor medrese te dio nastavnog kadra ove medrese, koji su po završetku radionice uručili sertifikate učesnicima.

Mreža mladih organizovala je nedavno i radionicu istog tipa u Prijepolju, a slični edukativni programi planirani su za sandžačke srednjoškolce i studente u narednom periodu.

Mreža mladih je zasebna omladinska organizacija koja djeluje u okviru Mešihata IZ Sandžaka, osnovana je u januaru 2020. godine i njome rukovodi profesor hafiz Abdurahman Grahovac.