RADIONICA O VJEŠTINAMA JAVNOG NASTUPA

Mreža mladih Mešihata IZ Sandžaka u saradnji sa Bakije-hanume medresom iz Prijepolja organizovala je radionicu o vještinama javnog nastupa na kojoj je predavač bio Emir Bihorac, politikolog iz Novog Pazara.

Cilj predavanja bio je da se pomogne mladim ljudima da razumiju osnove javnog nastupa i tehnike prevazilaženja treme pri javnom nastupu.

Učenice Bakije-hanume medrese imale su prilike da se upoznaju sa osnovnim metodima za pripremu javnog nastupa bilo koje vrste, ali i različitim tehnikama za prevazilaženja straha od nastupa pred većim brojem ljudi.

Nakon predavanja, organizovane su praktične i kratke vježbe javnih nastupa gdje su učenice primjenile znanja stečena na radionici.

Radionici su u svojstvu domaćina prisustvovali dr.Nadir Dacić, direktor medrese, te dio nastavnog kadra ove medrese, koji su po završetku radionice uručili sertifikate učesnicima.

Mreža mladih organizovaće uskoro i radionicu istog tipa u Novom Pazaru te slične edukativne programe za sandžačke srednjoškolce i studente u narednom periodu.

Mreža mladih  je zasebna omladinska organizacija koja djeluje u okviru Mešihata IZ Sandžaka, osnovana je u januaru 2020. godine i njome rukovodi profesor hafiz Abdurahman Grahovac.